Leisure Journal


Some Thoughts #1
Monday, October 31, 2016 | 11:08 PM | 0 SweetBerry
Assalamualaikum.
Hello Friends,

Wow! Lama dah rasa nya tak ada nafsu nak edit and update blog. After a long hectic years, only now I have the time to write something here. It was a really tiring life to think about but I can't just give up on what I have been working on before up to here. 

Life have taught me a lot of things. Me myself pernah je pilih jalan yang salah. banyak kali tersalah pilih jalan. tersadung, tersadung, tersadung, sampai satu tahap. Aku rasa give up nak pilih lagi. Sebab aku takut pilihan yang aku buat tu salah. or pilihan yang aku buat tu tak sama macam apa yang orang lain pilih. Aku takut sorang-sorang dengan pilihan yang aku pilih tu. Aku sanggup mengikut orang walaupun aku rasa ada yang tak kene jugak dengan pilihan yang orang lain buat tu. Cuma aku tak nak hidup sorang and aku tak nak argue cause arguing is a tiring shit. 

Hidup aku tak pernah perfect. Serious aku cakap. Hidup aku tak pernah perfect. Sometimes aku rasa macam tak adil sebab tengok hidup orang lain macam takde masalah. Tapi aku terumbang-ambing dengan macam-macam masalah. Rasa banyak sangat masalah. Padahal, aku sendiri tak tahu struggle orang lain macam mana. Aku sendiri tak tahu yang orang lain pun struggle untuk teruskan hidup.

Kita manusia. Sememangnya penuh dengan noda. takde manusia yang tak pernah buat silap. Mereka yang tahfiz yang bertanggungjawab melindung al-quran dalam hafalan mereka pun kadangkala ada terbiadap dengan ibu bapa. Semua manusia tak lepas dari dosa. Yang penting kita ada rasa nak berubah dan tekad untuk berubah. Setiap kali kita buat dosa. Kita kena banyak istighfar dan bertaubat. Setiap kali kita ada buat lagi dosa, disebabkan lemah nya iman kita. Kita ulang balik steps tadi. Sampai bila ? Sampai lah hujung nyawa kita. Sampai terhentinya nafas kita.

Its was just my thought. Rasa nak kongsi apa yang terbuku dalam hati selama ni. Semoga hidup kita, tak dipenuhi dengan perkara yang sia-sia. Kejar akhirat selagi mampu. Saya nak ambil kesempatan ni. Jika ada sesiapa yang mengenali saya yang membaca post ini. Saya ingin memohon ampun dan maaf jika saya pernah tersakitkan hati tuan/puan semasa hayat saya ini. Saya minta halal jika saya ada terambil apa-apa hak tuan/puan tanpa saya sedar. Saya mohon doakan kebahagian dan kejayaan saya didunia dan diakhirat. 

Wallahua'alam.


Older Post